Mangu-Sher

 

Általános adatok

Születés éve: 2007

Tenyésztési hely: Üzbegisztán

Nem: mén

Szín: nyárifekete

Mangu3
Mangu2
Mangu3
  Mangu4 Mangu5
Mangu6
 
  Mangu7 Mangu8  

 

Származás

Meimli Melekulan 1010 Sovhoz 2I
2051 Sakharnaya
Merdjen 875 Gurgen
1985 Kizilarvat
Asuda 1203 Karal 885 Kambar
1728 Bami
Aksoltan 989 Karader
1722 Anzak

 

Jellemzés

"...örülök, hogy öt éves korára megtanulta a szabályos levade-t, azonban a leköszönést négy lábon kérik..."

Apai ágról a hazánkban is sikeres fedezőmén, Karador rokona, az 1960-as olimpiai díjlovagló bajnokára, Absentre háromszorosan rokontenyésztett fiatal mén. 2011 júliusban érkezett a Czirják Tanyára, nyersen, soványan és nem túl jó modorral megáldva.

Kiemelkedően szép mozgással, extrém hajlékony ízületekkel, hatalmas vállszabadsággal és rendkívüli ritmusérzékkel rendelkezik. Egyensúlyát pillanatok alatt képes teste elülső vagy hátulsó felére helyezni, aszerint, hogy a feladat mit követel meg tőle. Intelligens, figyelmes ló, domináns egyéniség. Higgadt, nem ijedős. Díjlovaglás iránti tehetsége már az első lovaglások során megmutatkozott. A legbonyolultabb patanyomfigurákat is percek alatt tanulja meg, képzése 4. hónapjában már komplett A kategóriás kűröket tudott. Olyannyira szívesen gyakorolja az edzések során megtanult elemeket, hogy gyakran a karámban spontán is ismételgeti őket, ha fel akarja magára hívni a figyelmet.

Idén lépett versenypályára először, alig nyolc hónap kiképzést követően. Elsősorban díjlovaglásban versenyzik, eddigi legmagasabb eredménye: Sóskút, Pest megyei bajnokság, Fiatal díjló kategória II. hely.

 

Főoldal